Dino fixije

Dinoval már sokan találkoztatok a 30+ ellin.

Ő az egyetlen olyan csoporttársam, akit sikerült "megfertőzni" a fixis őrülettel.

Előzmény:

Először egy ss biciklit tettem alá, még régebben amikor a városban róttuk a köröket. Egyik ilyen kerekezésünk alkalmával elfelejtettem a flipflop agyat megfordítani a neki kölcsönadott keróban és csak arra kaptam fel a fejemet, hogy "Leviii, ez nem áll meg!!" Már korábban meséltem neki, hogy mi az a fixi és tudattam vele, hogy ez az lenne. Szóval csak próbálgassa és ha nagyon nem tetszik neki akkor megfordítjuk a kereket. A belvárosból egészen az Augusztáig mentünk ki és nagyon évezte a fixet, így abban maradtunk, hogy egyszer neki is az lesz, második nőstényként a városban, hoppá!

Tény, hogy az egész városi kerózásban és kultban az fogta meg a legjobban, hogy színesek a bicajok és feltűnőek. Vesse meg az, aki nem így van ezzel. :)

Így hát nyakába zúdítottam a rengeteg fixis videót, fixitervező programot és bikemagaprót, mondhatni gyorstalpaló képzésen esett át a jány. :)

A keró:

 

 

A fixistudio-n meg is tervezte álmai kerékpárját, így már nem volt más hátra, mint az alkatrészek aprólékos összeszedése. A vázat, villát, kormányt az apróról vettük, a felniket a csiliből, a gummákat Korcs közreműködésével a Gyöngyből, hajtókar Kutya, a nyerget Csipisz FTL díjából biztosítottuk. A hátralévő alkatrészek összeszedése Danira és rám várt. Danitől van a stucni, fékkar, fék; tőlem a fogaskerék, pedál (majd fehérre lesz cserélve), belsők, agyak, nyeregcső.

Innentől nem volt más hátra, minthogy a keró olyan színekben pompázzon, ahogyan gazdája megálmodta. Robzol bácsiék egy hét alatt lefestették a vázat, villát, stucnit és felniket. A minőség hagy kívánni valót maga után....

A szereléssel elég lassan haladtunk, nagyjából két napig csináltuk, hosszabb rövidebb megszakításokkal, de csak elkészült, köszönet érte a Kerékpársámánnak.

 

48x19 az éttétel rajta, ami elég haladós, de skiddelni is meg lehet vele tanulni.

A váz 51 cm-es, ami Dinonak pont ideális.

 

Fogadjátok hát szeretettel a gang új tagját Dinot és kerékpárját, aki még a névadásra vár!

Dino fixit kap from skidmark on Vimeo.