Cm before, és after

Április 22, a föld napja. Ezúttal, a 15. debreceni criticalmass mellé a Más mozaik egyesülettel karöltve mi is betársultunk, és összehoztunk egy keretprogramot, aminek célja egybevág a miénkkel, vagyis kicsit felpörgetni az élet két keréken gördülését itt, Debrecenben. Az elmúlt évek során egyre gyorsabb növekedés érhető tetten a bicajos közösség létszámában, alakulnak szépen úgymond szakágak szerint azok a kisebb csoportosulások, akik próbálják a magukfajtát kicsit összébb húzni. Bringázás kapcsán a mi kezünk ugye jó sokféle bilibe belelóg, így nem igazán vagyunk válogatósak a meginvitált vendégek bicajának formájára. Bicajos, és kész.


Felmerült az ötlet, hogy lehetne egy bringás bolhapiac, mint pl Pesten a szimplakertben lenni szokott, és ha már újkeletű kapcsolatunk az ifiházzal egészen jó irányba mutat, vigyünk bele mindenfélét, amit össze tudunk hordani. Így alakult ki az a kép, miszerint délelőtt bolhászás, délután Goldsprint és némi kisebb bikepolo ízelítő, és egy hirtelen támadt műterem kialakítása a pincehelyiségben, az "Én és a bicajom" fotózásra, a helyszínen előhívható képekkel.
A nap-már előre mondom- a többször trollkodó eső ellenére is teljesen jól zajlott. Reggel összeszedtem pár felgyűlt cumót itthon, és Katával elcsorogtunk a polobicajokkal az ifiház udvarára, ahol már asztalok várták az érkező árusokat.


Elkezdtünk kipakolni, én végül Korccsal osztottam meg egy asztalt, mert a Katyusa cuccok, és az öveim már nem adtak lehetőséget arra, hogy Katával egy asztalon elférjünk.
A dolog eléggé úgy nézett ki, hogy egy darabig csak az eladók gyűltek, csekkolták egymás cuccát, vettek egymástól ezt-azt....



azt hiszem ezt kezdő deficitnek is nevezhetjük
Végül is, szerintem nem arról volt itt szó, hogy kimegyünk, és betegre keressük magunkat. ALKUDNI ÉR! ez volt Korcs jelszava, ami amúgy be is jött. Egy idő után jövögettek az emberek, nézelődtek, vettek ezt-azt. Róóland hozott egy csomó szemetet, igazából nem tudom minek, de az unalom nagy úr, elkezdtem valamit összealkotni belőle. Egy kis építő jellegű kritikával töltött félbeszakítás után visszatértem, és kézbe vettem a kabalajószág fazonírozását, a legvégére Roland lomjainak 90% át egyetlen darabban tudtuk.


Jelentős anyagi értéket nem képvisel, de minden darabja harmóniát sugároz...


Összeállt a gs is közben, bár akadt némi gond a monitorfényerővel így kültéri használat mellett. 
Ezután fél kettő körül elkezdett esni, meg jött az előre megbeszélt délután 2 óra, így azok, akik az eső utánra jöttek, lemaradtak a piacolásról. Amint elállt, a helyszínen lelt deszkákból összedobtunk egy pályát, majd elkoccoltunk kajálni egyet, ezután jöhetett a Cm. Itt kicsit módosult az útvonal, konkrétan a város legforgalmasabb útvonalán, a 4-es főút nyomvonalán ment a menet a Szoboszlóitól a Faraktár utcáig, gondolom, nem kis fennakadást okozva ezzel. Volt pár betömörülés, és 2-3 km/h-s cammogás a menetben, amire évek óta nem volt példa, de szerintem nem volt jelentősen zavaró ez a dolog.

polo.jpg

Az emelés a főtéren volt, innen kis kitérővel vissza az ifiházba, kis várakozás után visszafoglaltuk "Debrecen Bajnokától" a polopályát, és óvatoskodós-passzolgatós meccselésbe kezdtünk többnyire 2-2 leosztásban, de a végén előfordult 3-3 is a kb 10x15 méteren... Közben mentek a rocksulis koncertek, majd elkezdődtek a gs futamok is. A két görgő jó néhányszor felzavarta az aludni készülő nappali állatokat, Dani valószínűleg bereked reggelre a tőle megszokott vehemens szurkolástól. Meg persze mostantól a környéken csak idegbeteg kismadarak fognak kikelni.

gs.jpg

A lenti műterem is megtelt emberekkel, készült pár jó, és kevésbé átgondolt koncepciójú fotó is, a jobbakat kinyomtattuk, a többit majd talán látjuk online.
A helyszíni nyomtatás nekem nagyon adta, és eszembe is jutott, hogy az elmúlt 6 évben nem került a birtokomba papíralapú fénykép. Kicsit olyan ez, mint "az a kis doboz, és ilyen tekercs van benne a szalagnak" (magnókazetta, egy mai 13 éves megfogalmazásában.) Azt hiszem összeszedek párat, és kinyomatom majd őket.

fotózás.jpg

tűz.jpg

Az eső itt is bekavart, így rövidítettünk egy kicsit, és egy gyors pakolás után húztunk is haza.
A nap hozta az elvárható szintet, ez amolyan Demo day volt, és várhatóan havonta -kéthavonta igyekszünk valamit összehozni hasonló felépítésben, persze cm és lehetőleg eső nélkül. Esetleg egy alleycattel, nightde-al megtoldva. Ez még elválik. Minden résztvevőnek köszivoltam!