Póló szabályzat

Egy két hülyeség kihúzásra került, de nekünk elég ennyi is.....

(pl ne legyen veszélyes cucc a kerón, stb.Hát jóhogy szétverjük ütővel, aki deathrace, vagy Madmax tuningot tesz a kerójára!)

Bringa Póló szabályok

·         Két csapat, 3-3 játékos

·         Mindenfaja kerékpár megengedett.

·         Az ütőknek hasonlítaniuk kell egy kerek végű széles fejű krikett ütőre. Előnyös ha könnyű és bírja ha rátámaszkodnak.

·         A kapu szélessége egy bicikli hossza, amit bójával kell kijelölni.

·         Lábbal tilos a labdához érni.

·         A játékosok nem érinthetik meg a földet, a lábukkal sem. Ha egy játékos leteszi a lábát, akkor a játékos kiesik az adott helyzetből és azonnal ki kell mennie a pálya középvonalához, ahol az ott elhelyezett csengőt vagy bármilyen ütésre hangos eszközt meg kell érintenie, ütnie. Azután visszatérhet a játékba. Ilyen csengő csak egy lehet egy oldalon.

·         Test a test ellen ha nem túl erőszakos megengedett, a játékosok vállal ütközhetnek, de tilos megragadni, húzni, tolni a másik játékost.

·         Ütő az ütő ellen megengedett, de indokolatlanul (labdától csillagászati távolságban) nem sportszerű.

·         Az ütőt eldobni minden esetben tilos kivéve, ha elesel.

·         Tilos továbbá: balesetveszélyes kütyü a kerékpáron, az ütővel a kerékpárt, játékost ütni, agresszívan viselkedni, szándékosan fellökni a másik játékost.

·         Kezdés: minden játékos feláll a saját gólvonala mögött, a labda pedig a pálya közepén, a játék ”3-2-1 Rajt„ –ra indul.

·         Gólnak számít, ami szabályos ütésnek indul. Szabályos ütésnek számít, ha az ütő kisebbik végével találod el a labdát.

·         Shuffle: „toligálás”: az ütő szélesebb felével történő labdavezetés. Az így történő gólszerzés nem számít gólnak. Ha labda ilyen betolással megy át a gólvonalon a játék megszakítás nélkül megy tovább.

·         Ball Joint: amikor az ütőt ráteszed a labdára és azzal azt a földre szorítva viszed tovább. Gól csak szabályos ütéssel szerezhető. Ball joint-tal kapura csúsztatott labda nem minősül gólnak. érvényes gólhoz az így vezetett labdát valakinek le kell passzolni.

·         Emelés megengedett, a kapu magasságán belül gól lőhető ily módon. (bólyával jelölt kapu esetén ez a magasság előzetes megegyezés szerint)

·         Minden gól után a gólt lövő csapat visszatér a saját térfelére. Ezután a gólt kapott csapat a labdát a kapu elől indíthatja.

·         Általában 10 percig vagy 5 pontig tart egy meccs.