Handworx: ütő házilag percek alatt

Ha már minden összegyűlt, és a sarokban állt, gondoltam összedobom az ütőket.Ami szükséges hozzá:

-pvc cső, a kívánt ütőfejméretben.

-horgászbot, golfütő, síbot, kapanyél, paradicsomkaró....ami van!

-egy 20 as koronafúró

-6 -os, 3-as, 4-es fúrók

Küllő, anyával, ütőnként 2 db, valamint 2 db 4 es alátét, minnél nagyobb külső átmérővel.

Kezdtem azzal, hogy a csövet jól összefirkáltam.Először kijelöltem a vágási vonalakat, aztán a furatok helyét mértem ki.A nyélnek 1 furat kell, tehát ne fúrd át a csövet teljesen!A nyél furatával szemben fúrj két 4 es lyukat a fejen, a fej hossztengelyére mért merőleges mentén, a nyél feltámasztási pontjától kb 2,5-2,5 centire.Célszerű a csövet addig kilyuggatni míg hosszú, így könnyebben meg lehet fogni, főleg ha segéd is van.A koronafúrónak van ugyan középen egy 6 os fúrója, de jobb előfúrni neki.A koronát kis (150 körüli) fordulattal kapassuk bele az anyagba, hogy elkerüljük ezt:

 

 

 

 

 

 

Ezután jöhet egy 3-as furat a levágott botra, úgy, hogy az kicsivel a fej közepe fölé essen, nálam kb 3 centinél van:

 

 Szóval megvan a fele. Jöhet a fej rögzítése, a levágott botra.Mivel?Küllővel...

Aminek a hossza sem mindegy.Előszöris ha összetolod a nyelet a fejjel, a 4 es furaton át saccold meg a nyélen fúrt 3-as likat a küllő menetes végével.Kb ahol a fejben a küllő eltűnik, ott lesz a kampón a hajtás. 

Ezután csak meg kell hajtani, és levágni a felesleget.

 

 

 

 

 

Mi is jön? Ja, persze.Most jön az, ami a bazinagy furatok nélkül vicces volna.Nem árt ha van egy fogód, olyan ami a képen van, de pl egy sebészi ércsipesz is jó hozzá.A játék lényege az, hogy a küllőket egyesével bepasszintsd az alátéttel tuningolt niplikbe.Azért egyesével, mert mire az egyikkel betalálsz, a másik kiesik....:DJótanács:A fej 4 es furatát ne sugárirányban, hanem a küllő előre megsaccolt szögében fúrd.

Nincs más hátra, mint meghúzni az anyákat.Ma leteszteltem a békáson az elkészülteket, jól bírják, bár néha után kell őket húzni.

 a legjobb persze úgy lenne, ha kerülne vastag falú cső, abba be lehetne mélyíteni a nyél végének.Így oldalra elmozdul néha.De nem gáz.

 Após tett rá jó kis zsugorcsövet, emiatt a vége is korrekt lett.Harry Potter elmehet a picsába, olyan pálcám van......