Könyvek

Nos, mivel odakinn olyan meleg van, hogy ha kimennék, egyből odasülnék a flaszterre, maradt a 24 fokos szoba és a kockulás. Ennek az lett az eredménye, hogy elkezdtem netezni, ill egy konkrét dolog után kutatni, majd rábukkantam egy könyvre és a többire is. Természetesen kerós könyvekről van szó, fixis, pólós, naon állat könyvekről. Íme az eredmény:

Fixed - Global Fixed-Gear Bike Culture
A szerző 144 oldalon keresztül mutatja be a fixi kultúráját, kialakulását, használatát. A világ legnagyobb városiban készített interjúkkal szemlélteti az egyéni stílusokat, feltárja a különböző formákat, amiből kiderül, hogy a funkció, a stílus és a kultúra középpontjában a megszállottság áll.

A bolti ára elég húzós lehet, ami miatt egy másik lehetőséget ajánlok.

 

42x12 - The Cult Of Fixed
Ez már egy újabb kiadás, ami a világvárosok új klikkét mutatja be. A témák között bővebben szerepel az alley cat, a futárok élete és a bike polo is. A könyvben több mint 200 illusztráció található, melyek között Brenton Salo, az elismert fotós képei is szerepelnek.

 


321 Go - Bike Polo Photographs
A világ minden tájáról érkeztek ehhez a könyvhöz fotók, csak és kizárólag bike polo témakörben. Az eredmény egy nagy képes könyv lett, amit interaktív formában is meg lehet nézegetni.

 


Velo - Bicycle Culture and Design

Nem rég jelent meg egy áttekintő, minden stílust magába fogadó kerós könyv. A szerzők itt sem merültek el a szakágakban, csak próbálták bemutatni a lelkes kerékpárosokat és alkotásaikat. Természetesen van benne fixi, póló és nagyon sok őrült, fanatikus kerékpáros.

 

Urban Velo
Végül egy magazinra bukkantam, ami 2 havonta jelenik meg új számmal. Fixik, egysebik, városi kerók. Legjobb az benne, hogy online is megtekinthető az összes száma és le is tölthető.

Ja igen, majdnem elfelejtettem mivel is indult ez az egész kutakodás.
Hát EZT kerestem! :D