agyatlan alleycat.

Péntek délutáni alleycatre ha jól rémlik, még nem volt példa. Most megvolt ez is. Meló után egy gyors hazafutás, bicajcsere, összekapkodtam a szettemet /térkép, toll, lampion/ aztán tiprás ki a Békás tóra. Itt elég jó adag ember jött össze, veteránok, ismerősök, meg jó egy harmadnyi első bálozó. Azt hiszem húszan voltunk.

Nagyon nem szándékoztam leütni magam (ettől még sikerült) mert másnap/ma/ ugyebár Robinson kupa volt kilátásban.
A gabitrial jóvoltából kaptunk vagy ezer gallon ásványvizet, meg fejenként jutott egy két műzli szelet is, ami épp rám is fért, kaját úgysem hozam.
Durci és Purda hónapok megfeszített munkájával készítettek elő valami teljesen nem ide vágót, aztán 1 nap alatt összedobtak egy elég betegre sikerült checklistát, olyan utcanevekkel, amiket a retro térképemen kívül még a google sem mindig talált meg, és e mellé bónusznak akadt néhány egyszerűnek is feltüntethető feladat, ami annyira nem is volt az.
Hat óra, el is múlt kicsivel, jöhet a rajt. Hányan vagyunk? Húszan. Durci kiszámolja az első cp-t tartalmazó manifesztből- aztán felhajítja a levegőbe. Mi meg vetődünk rá, mint gyöngytyúk a takonyra. Hm. Gyopár utca. Nyilván mindenki fejből vágta, mert a fél mezőny elhúz a 'csába. Elő a térképet, persze hogy nincsen a címjegyzékben. Valakinek okostelón?
Levinek van egy találata, a Vámospércsin, valahol a buszforduló után. Arrafelé, ahol egyszer már voltunk együtt offroad cp-n. Aha, az jó hely lesz országútival.....
Elindulunk keresztül mindenen a Főnix csarnok felé, aztán a Sámsonin, a remek bicajos infrastruktúrán kerülgetve mindenfélét, meg mindenfajtát. Az Acsádi elejére kb sikerül kiköpnöm a tüdőmet, elöl megyünk Levivel. Melyik utcán menjünk át a Vámospércsire? Sólyom? 30 as tábla, meg a vége rohadt állapotú, naponta ott járok.
-Legyen a Szabó Kálmán.
-Az melyik? 
-amin Saci lakik.
-az Veres Péter!
Ugyanaz!
Veres Péter/Vámospércsi sarkon jön keresztbe földlakó, Meg a Voga. Valahogy idejutottak.:D Megyünk együtt, vagyis megyek kettejük mögött, közben kitörik a nyakam, úgy lesek előre, mikor ver minket telibe valami alkesz egy sörösrekesszel tuningolt ültetett campinggel. Bicikliút, beh csodás.
Csak elérjük a patakot, ami után át az úton. Jé, itt is van aszfalt. Nem sokáig, hamar el is fogy, elhúzok a sarok mellett, ahol Purda Bob áll, már adja is a manifesztet, a "Szerezz egy körzőt!" bónusszal, meg a következő utcával. Vértesi út. Simán gőzöm sincs, hol van. Levi bemondja, hogy a Gázvezeték végén. Vajon melyiken....
Izzítja a telefont, hívja 'écsanyát (közben persze megyünk a vámospércsin, az úton) hogy "az xy helyen a szobájában a  fiókban baloldalon (a "homeporn" feliratú dvd toktól kicsit balra-beljebb) ott van körző, ki kéne hozni a kelettervhez."
-Nem szivatlak anya, elikett van, és ez a feladat!
Integetek vadul, hogy a körzőszettben 2 darab van általában, nekemis, nekemis, kettőt! KETTŐT? MONDJADMÁR HOGY KETTŐT!
Elhúznak Vogával, én meg úgy lemaradok, mint a... minta borravaló. Elég hosszú a zöld át a Létai felé, der azért ennyire nem, már a végét járja biztosan. Sávot váltanék balra kanyarodóba, Telekjárósné Melírlady Csücsöri mellettem halad, nem tudok átjutni. Sárga. Padlópedál, piroson még épp átfér. Kuranyád. Valami Rendőrautóhuttyogást hallok hátulról, na mondok, fasza. Nézek, nem jön semmi villogva, de egy kocsi jön mögöttem. Na ha majd akar valamit, jön közelebb is. Megyek párhuzamosan a 7vezérrel, A Vágóhíd utcánál ki is nézek rá kicsit. Kaptam telibe zöldet. Szép kis utca, Diószeginél wannabe körforgalom, mobil villanyrendőrrel, ami begyűjtött vagy 20 autót. Épp zöldül, épp előzőm őket mind míg állnak jobbról. Keresztben 3x ipari vágány, úúúúútálom ezt az utcát, mint a büdös sz@rt. Jó hülye voltam, erre jönni.... szerencsére senki se tapos el mert nem vágódok pofára a sínen áthajtva, előtte egy jó nagy ívvel merőlegesre véve ugrálom át. Monostorpályi. Slepi csapódik, valami robogóssal parolázik előttem, azt megy tovább. Én belibbenek kicsit furán egy balosba, át a Leiningenre. Ennek a végén már ott a rövidítés a Gázvezetékre az Epreskert utcán. Gázvezeték vége, de melyik? Lassítok, buszmegállótábla, hátha tud valamit. Slepi utolér, beelőz.
-Arra van, azon a végén?
-Ja.
Akkor mennyünkmár, mérlassítol?!.
Rohadt nagy szél fúj épp arról. Néha megcsap valami jóféle aromás szag, gondolom Slepié.:D
A cp könnyen fellelhető, Gergő nem bújkál senki elől mindenféle hülye utcák közepére. De erről majd később.
A tájolás miatt sejtettem, hogy a következő cp valahol a város túlvégén lesz, nem is csalódok nagyot, amikor a Kard utcát kell útvonalterveznem fejben. Mondom Slepinek, hogy vezetek, megyünk hozzámfelé. Behasználjuk az ide vezető rövidítőmet, messze elkerüljük a Borzán Gáspárt az útfeltúrással, helyette egy jól eltalált Szabó Kálmán-Rigó utca kombóval azt hiszem, megejtjük a legrövidebb/legkevésbé szétcseszett utat a Vágóhíd utca felé. Itt egy jókora sprint a lámpáig, majd tovább a Budain, Sámsonin, ahol egy kis menekülttáborból kimenős forgatagot szétkiabálva be is tekeredünk a Kard utcára, ahol némi bóklászással a leereszkedő sötétben megleljük Durci Bobot. Újabb bónuszfeladat, nem is nézem meg, mert esélytelen minden eddigi, (de asszem nála volt a "szerezz egy novellát, Vagy Stephen King:Remény rabjai +1 pont" )szóval a lényeg, irány a Remény /telen hogy vége lesz egyszer ennek/ utca.
Dávid és Zsolt duója elmennek előttünk vagy 2 perccel, így menni kellett hogy ne vegyük át az ő párosuk 5-6 helyét, de egy kis térképészés kell. Nálam semmi, Slepién a Diószegiből nyílik az utca, betájolni nem tudom, hogy az általam ismertektől mégis mennyire, sietünk. A Létain menni logikus, arról nem letérni a Diószegi felé (de főleg, nem nézni meg még egyszer a rohadt térképet) még a Láneren már kevésbé. Láner utáni utca ugyanis zsák, mit lehet tenni, irány balra, az majd arra tendál valahogy. Végül is, valóban, csak ezt így korom sötétben 2 autókerék nyomként teszi földúton, vigyázva lehet csak menni, de persze lassan nem, mert elmegy a kerék, látni meg épp nem látunk semmit. Törmelék. Törmelék megint. Kutyák nem jönnek, ez jó. Csak nem megyünk már vissza, idővel kijutunk a Diószegire is. Ott a város felé fordulva feltűnik egy villogó, lehet cp-s. Nem, csak egy részeg arc igazgat valamit a bicaján. Ha már, akkor rákérdezek, merre van a Remény utca. Hát persze hogy a város felé mutogat, azt se tudja, hol van.... Jön Földlakó, néz hogy mivan, megy is tovább. Jól elmegy, megyünk utána-arra már közvilágításra se jutott, kezemben a bicajlámpa (alig látok hiába az új nyulas energizer) bevilágítok minden fasor mellé. Hopp, egy utca!
Odébb meg jó messze, talán Földlakó villogója távolodik még? Kajabálok egyet, hátha a szél elviszi odáig, aztán csapódok Slepi után.
Megyünk az utcán, akad közvilágítás is, meg egy bazinagy domb, csak felkaparok rá valahogy, meg Slepi is előttem. Aaztakurva. Itt élnek emberek.
Még ugyan sok mozgás van az utcán, több mint eddig, kivéve a Sámsoni/Acsádi sarkot.
Egy valaki nem mozog, Purda Bob, ő áll, azt vár. Ránk, az ötödik-hatodikra. Mert Zsolték most mentek el épp.
Már meg se lep, hogy a Kígyóhagyma (de most komolyan, milyen utcanév már ez? Olyan mint a ...majd odébb.) utca nincs a térképen, meg bónusznak lehet újhagymát szerezni. Komolyan, ha valaki hoz, megeszem mindenestől, már halok éhen. Amúgy Levi bicaja nyilván épp újhagymavásárlási kísérlete miatt állt a Létai sarkon, amikor arra JÖTTÜNK. Nem kicsit van előttünk.
Még megkérdem, merre van közelebb az aszfalt, persze hogy a Létai felé. De arra se túl közel. Megállnánk egy buszmegállóban térképezni, de nagyon énekel, inkább nem, ezen a gettó környéken. Komolyan, itt rendesen kinn vannak az emberek ilyenkor.
Szemből jön a két srác, akiket Levi bátorított nevezni a békáson, az egyik egy 24 es single streetbicajjal. Érted, alacsony váz, 5 centi nyeregcső. Állva. Gondolom, kapta rendesen. Gyanús, hogy ők se jönnek alleycatre többet.:D
Megállunk a Létai elején, mondta Purda, hogy a Határ útból nyílik az utca. Térképészés. Semmi.Ó. Közben Földlakó is megkerül.
Megyünk állat módon a Faraktáron Slepivel, halok meg, már az jár a fejemben, Csonka templomnál áthajtok a pincegarázson, be az ifibe, azt jónapot.
-Utolsó az a cp?
-Az.
-Remélem tuti, mert ha nem, felfalom a manifesztet.
Felüljárón nézem az órát, megyek 25 tel. Aztán kb megállok, annyira képen vág fent a szél. Hogy a picsába lehetek ennyire lesavasodva?
Csak megyünk, már nem rohanunk, kivárjuk a pirosokat a Hajnalon, aztán a Klaipedán, ahol beér minket Mörszi, Barna, meg még asszem 2 srác. Kiégtem. Rakjuk.
Semmi fakszni, parasztelosztóig maradt zöld, utána piros. Tökmindegy hol megyünk, jobbra zöld, nem állunk meg, megyünk a Segner felé. Teszkónál is épp megérik a zöld, végre már nem kell ezzel szarozni. Kishegyesin már látjuk Zsoltékat, de mennek ők is nagyon. Slepi ráizgul a dologra.
-Még befogjuk őket.
-Semmi, mennyél.
-Biztos?
-Hát. Majd jövök.
Ellép, én meg figyelem a villogókat. sorban tűnnek el, odaértek a Határ úthoz. Kicsit odalépek, pörgősebb áttét, hogy ne savasodjak le. Hátrébb is ülök. Beveszem a Határ úti kanyart, van még előttem villogó. De csak kettő.
Két alkesz, az egyik már előrébb, a másik meg előttem kacsázik. De frankón, van vagy 2 méteres szinusza, hullámhossz meg három fél. Rákiabálok, hogy ne csinálja már, persze hátranéz, még kacsázik 6 másodpercet, elesik, bele a túloldali árokba. Hátul a tejesládából (annnnnyira tipikus...) szanaszét repül minden, valamit ki is kerülök. Elől kiszúrok egy ledet. Vagy 250 méterről. Hopp, csillagásztávcső a fejben. Még van ott valaki, hopp, lekanyarodott.
Alsó fogás, rakom, kisebb itt a szél, majd az utcában szembe kapom, ott pihenek...
Medvefű utca. (ugye megmondtam?) Ebből nyílik a kígyóhagyma.....Megvan, épp elindulnak amikor beérek, lesz vagy 300 méter előnyük. Geri ad még egy cetlit, meg ifiház, finál. Meg kell rakni, hozni kell vagy 2 helyet, ha nem hármat.
Húzom fel magam Zsoltra meg Dávidra rendesen, erre kapnak egy vonatot. Na szép, így be is érem őket, de jobb lett volna menet közben. Messze még az a vonat, átférünk.
Kishegyesi retúr, nincs forgalom, lehet tüzelni elfelé a maradék kalóriát. Mekinél átrajtolós zöld, Segneren elég szűken állt meg a motorossáv jobbjára eső terepjárós, de kifér, érintővel. Hatvan utcán már Földlakót hajtom befelé, nem sok hiányzik, de épp elég, hogy megmaradjon. Beérek, ötödikként. Halál halál.
After:
Kata és Viki kereskedelmi mennyiségű kolbászba invesztálták bele a nevezési díjat. Alatta komótosan fűtött a Gabitriallal nyáron már bejáratott elektromos grill. Ettem a sültkolbászt, ittam a sörömet, kerestem a telefonomon az esetlegesen korábban fotózott fekete macskát (bónusz feladat: "fotózz egy fekete macskát") Jött Barna, Mörszi húgával a nyakában.
-Szia, óvodás vagy?
-Igeeen!
Klikk, fotózz le egy óvodást Accomplished. A Levi által leszállított körzővel meg a telefonon fellelt macskával meglett három bónuszom is. Nem szoktam macskákat fotózni, volt ellenben a telón kutya, szamár, tücsök, veréb, gólya...már le is tettem róla, amikor előkerült az utcán lekapott vemhes, oldalról inkább gömbhalra hajazó példány....:D

1. Vogronics
2. Levi
3. Slepi
4. Csipisz
5. Zsolt B.
6. Pataki Petyó
7. Dávid
8. Gergő
8. Olivér
9. Ádám
10. Barna
11. Andráskó Dani
12. Csabika
13. Peti
14. Rácz József
15. Madar Tamás
16. B. Norbi
DNF: Krisz, Marci, Attila