Hűha, itt a mob.skid!

 Kedves, drága Skidmark tagok, olvasók, alleycatek, gyerekek, apukák, anyukák! Sokat kellett rá várni, de itt van, megérkezett! Haladnunk kell a trenddel, nincs mese, így elkészítettük blogunk mobilra varázsolt változatát is nektek! :) A program web alapú, így nincs szükség letöltésre, telepítésre, ja és platform független! A mob.skid alapját a Jquery mobil rendszere adja, ezt kezdtük el saját ízlésünknek megfelelően átszabni. A cucc persze még közel sem tökéletes, de működőképes. Automatikusan frissíti a blogon megjelent posztokat, megnézheted a videókat és a képeket is. Kommentelni egyelőre még nem lehet, bár ez az opció is tervbe van véve (és még sok más is).

Felmerült a kérdés többekben, hogy ingyenes lesz-e a program. 

Nos a program ingyenes, viszont mivel web alapú, nyilván szükséged lesz valamilyen net elérésre. Ha wifis okostelefonnal rendelkezel és találsz is hálózatot szerencséd van, viszont ha ilyen nem áll a rendelkezésedre, akkor egy bizonyos összeget ki kell perkálnod a szolgáltatódnak. Ne aggódj a mob.skid nem generál nagy adatforgalmat, gyors és egyszerű. Viszont! Most meglessük, hogy mekkora az igény blogunk mobilos változatára, és ha nem túl csekély, akkor hamarosan átfordítjuk mobil rendszerekre is (tehát célirányosan iPhonera, HTC-re, Blackberryre, stb), ami onnantól fogva teljesen ingyenesen áll majd rendelkezésetekre. 

A mob.skid-et itt a hétvégén itt tudjátok kipróbálni, jövő héttől pedig saját domain alá költöztetjük: http://csokolade.eu/test/beta/mobil/

Ha hibát találnátok, küldjetek egy mailt ide: kovacsdanielakos kukac gmail pont com , a remek elnevezést pedig yappdress -nek köszönhetitek :)