Flatland v3 alleycat Main Race.

 A polonap eléggé lefárasztotta a brigádot, de nem eléggé ahhoz, hogy másnap ne keljünk megint korán, és reggel 8 körül már kint legyünk a pályán. Történt pár sajnálatos esemény, többek között egy látványos csapatlogó született, így minden okunk megvolt arra, hogy elkezdjünk felkészülni a további programokra.

 

Amíg áttételt cseréltem Kata bicaján az alleycathez, meg felinstalláltam a manifesztet a kormányára, ő indult a cyclocrosson a polobicajom középső fokozatával, és amellett hogy egyetlen női indulóként végig is sétálhatott volna, rendesen meg is rakta. A harmadik Dagi, és az első helyezett Levi legalább is nem vert rá kört, szóval igyekezett a lyány. A rajtra Kormi is előkerült a balesetiről esztétikusan összefáslizott ujjakkal, így ismét teljes volt a csapat egy csapatáshoz. Az előre megbeszéltek szerint klikkesedtünk, vagyis a sokadik idelátogatásunknak hála Kata és én is sejtettük a várost, így ő se lett kidobva az idegenbe, és Levivel meg Danival jó tempóra számíthattunk a vezényletem alatt.

A végső eligazítás és óraegyeztetés a bicajoktól relatíve távol történt, így a bő egy héttel előre kiírt cp-k helye megvolt ugyan, de az ezekhez köthető, a manifeszten szereplő szponzornevek emulálása már a mi feladatunk volt. Persze a manifeszt hátoldalán ott volt mindez feketén fehéren leírva, de "a férfi nem olvas tutoriált, megóggya erőből". Szerencsére Dagi És Liváj bírtak a zsebben tartott manifeszt hatalmával, míg az enyém a bicajon leledzett, így amíg Vitéz és famulusai nagyban tűzdelték a küllőink közzé az első manifesztet, én szorgosan memorizáltam a cp-ket.
20120317180.jpgHogy mit is kaptunk az eligazításon? Nagy vonalakban egy egyenes kieséses versenyt, ahol az első manifesztet mindenki megkapta. Ezeken 4 fuvar volt, felvételi és leadási bélyegzőhellyel, és persze fix teljesítési sorrenddel. A cp-k természetesen már az új nevekkel szerepeltek a manifeszteken, és nem volt fix felvételi-leadási oldala a lapnak, a csomagok útját kis nyilak jelezték.
A kettesből már csak 40, a hármasból 30, aztán 20, 15, és 10 darabok voltak. Végső manifesztet csak öt versenyző kapott. Célom volt bekerülni legalább az utolsó tízbe, de nem szaladnék előre ennyire.
1. manifeszt:Narancs futam.
Sikeresen elrontottam az elején, így a Mono-nál felvehető aláírást csak a polopályáról visszafelé szereztük meg. Ezeket majdan az Árvizi emlékműnél adtuk le a Heavy Pedal cp-n, de előtte még benéztünk két csomagért a Belváros közepén levő szökőkúthoz, majd a Dóm tér szomszédjában levő Reirrich térre. Ezek közül az egyik a Dóm téren, a másik a Béke utcai sulinál landolt. Ebben a körben elkezdtem kalibrálni a "jobb" "bal" vezérlést a srácokkal, de ez néha eléggé fals eredményt hozott. (vagyisnemarra hanem másik felé...)
A szorgosan húzgált vonalak a Mapsourceban erről a körről hat kilométert mondanak. Kreszről csak annyit, hogy gyalogos üzemmódba kellett tenni a programot hogy csak azt rajzolja, amit mentünk a valóságban. Később aztán belefér majd egy két légvonalas csapás is.
2:A citromsárga manifeszttel folytattuk
Amely ezúttal a város másik felére tolta a harcteret. Első körben átmentünk a szomszédos pivo-ba, ahonnan a Szentháromság utcai Razsi-cp lett a következő, csak kis dezorientáltság ütötte fel a fejét nálam, így útba ejtettük a szögegyenesen ellenkező irányban levő Petőfi Sándor sugárutat is. szerencsére ez a hiba nem vett el sok időt, hamar visszataláltunk a helyes nyomra, így az árvizinél még felcsiptünk egy aláírást, majd a sétányon lavírozva az egyébként egy kivétellel nem számolva nagyon előzékeny gyalogosok között (konkrétan a kösszépenre kurvaanyátokatbasszátokmeg- gel válaszolni annyira nem barátos.) elértük a belvárosi hídfőt a Blind chick cp-vel. Itt landolt két fuvar, majd az arra járó járőrt óvattal kerülve becéloztuk a szegedi áruház lépcsőjén levő tenshibag cp-t. Utunk során keresztezve egy forgalmasabb utat (Talán a Zrinyi, nemtom, amin a villamos is jár.) kicsit közbevágtunk az épp folyó forgalomnak, aminek heves fékcsikorgás, és egy laza skidmark a gatyában lett az eredménye részemről, és bizonnyal az ezüst Fabia sofőrjének részéről is. A továbbiakban sikeresen elkerültük az efféle pógárpukkasztást. Az áruház lépcsője lett a "slow motion" cp, a srác elvette a manifesztet, elsétált a falhoz, aláítra, visszajött, erre ráment 2 percünk, meg persze utolért minket 4-5 ember. Később ezt gyorsítandó a lábfejétől egy centire álltunk meg, nem a járda szélén. Innen már csak egy Dóm tér volt az etap, és persze a Mono. Ez is egy 4.9 kilométer lett, most járunk tehát 10.9 nél. 
De már jött is a Barackvirág színben tetszelgő 30 darabos manifeszt.
Ez esetben Ákoshoz indultunk a Béke utcai iskolához, majd innen kis random útvonaltervezéssel elnavigáltam magunkat a Hídfőhöz. itt már rendesen kavartam a cp-neveket, hol a térképes, hol a szponzoros jött elő, de ez sem szabott gátat abban, hogy a srácok hűen kövessenek ezután lefelé a lépcsőn, hogy ne kelljen csúnya szókat kapnunk a sétányon az Árvizi Heavy pedálig. Innen egy villámgyors Dómtéri kitérő, majd Áruház lépcső következett, Végül két leadás a szökőkútnál, és végül a Monoban még egy. Mindössze 3.7, szóval eddig 14.6 km. Beérünk, állunk mint 3 kivert fa...kutya, várjuk a manifesztet, ja, valaki most pecsételteti az előzőt előttünk, hé, mi már a következőt kérnénk! Ja, bocs, gyertek, rakjátok! Egy perc az ördögnek.
Jött a három piros lap, amiből már csak kettő ért célba. Benne voltunk az első húszban, és épp kezdett gyűlni a kraft.:D
Nem tököltünk, egyből mentünk Razsihoz, aztán a pólópályára, ahol egy szerencsés véletlen miatt még belekerültünk a hibásan kezelt manifesztekbe, egyszerre meglett a leadó-felvevő aláírás. Ez elég komoly könnyebbséget jelentett ebben a körben, ugyanis felmentette a mezőnyt egy oda-vissza-oda kör alól a pálya és az Áruház között. Ezt az előnyt persze az egész mezőny megkapta, így csak rövidebb lett nekünk a kör, előnyhöz nem jutottunk a többiekkel szemben.Egy gyors látogatás az áruháznál, majd a Reirich téren, végül a sulinál, és készen is voltunk.Dani különösképpen, mivel elvesztette a piros manifesztet. Átcsaptunk Levivel dualizmusba, és durván rakni kezdtük. Ez a kör 5.5 lett, de az egyik legtempósabb. a lábunkban van már 20.4 km.
Nincs megállás, babakék cetli. Még 15 fő versenyben, 2 nagyobb csoport és mi, a többiek szólóban. Váltott vezetés, jéghideg logika, végre nem kapkodtunk (tam) el semmit. Hídfőig rakparton, vissza Pivo padlógázon, innen egy Polopálya, aztán egy Szentháromság Razsicustoms, aztán Mono, talán most vége, hátha elhordták már a tíz manifesztet a picsába...Hat kilcsi pluszba, szóval ez már 26.4, és jön két manifeszt felénk lilába öltözve. Üdv az első 10 ben.
A dont stop úgy néz ki, hogy nem állsz meg sehol, semmiképp. Menet közben tervezel, ami vagy bejön, vagy nem. Csúnyán be lehet nézni, vagy nagyot lehet kaszálni vele. Rápillantva a manifesztre elengedtem a bicajt, visszalépek, a-a, kérek ide egy felvételi pecsétet a Mono-razsi fuvarhoz. Oké, köszivoltam. Aztán jöhetett a midtown bombing, a már megszokott "15 km/h-nál leugrasz a bicajról, mire megálltok, épp nem ütitek el a cp-st, aláírás, a kerék még forog mikor elindulsz" manőverekkel, így sorban: Pivo felvevő, Razsinál Mono leadó, Árvizinél egyet felvesz, végigveret a rakparton, pivo leadás a hídfőnél, Reirichen leadja az árvizit,  Ott felvesz szökőkút-Katyusa cp-t, amit kézbesít, majd befut a mono-ba. Nincs pöcsölés, 4.2 kilométer megint hozzáadódik a futamhoz, 30.6 nál járunk, és a felnyújtott kar egy utolsó neonzöld cetlit tart, AZ utolsót, ami eldönti, hogy végigcsinálod, vagy nem. Levit beelőzöm, amúgy tökmindegy, úgy is átadná, ugyebár én vagyok a diszpécser egész nap. Azért így jobban néz ki, indulok az utolsó körre, kapok egy kis tolást is az elején, ragmegférfi!
Megrakom a zöld cetlit is, basszameg.
Már magától fordul a bicaj, Reirich, amit a szomszéd Dóm téren le is adok, kis ugrás utoljára a két lépcsőfok tetejére, irány az Árvizi emlékmű masszív rozsdamentes szoborképlete. Innen kis csapatás a szökőkúthoz, keresztül mindenen, legyen az villamossín, vagy kisebb bokor. Meglátogatom Ákost is utoljára egy vám és pénzügyőr farán stréherezve egy darabig, majd ezt is gyorsan leadom a pivo-ban. Mi maradt? Semmi. mono, azt kész, vége. Sajna maradt az ötödik hely, az első konkrétan az indulásom után 3 perccel ért be, a többiek 2-2.5 perces közökkel. 3.1 km a már meglevőhöz, szóval a vége 33.7mindez egy max 2 kilométer átmérőjű körben. 7x8 cp, persze néha volt dupla leadó. Ez a main race. Erre készülj, ha legközelebb alleycatet szervezek...

That's all folks, az esti dragen még lett egy 5-6 helyem, Levi a végén bennmaradt a top3 ban szégyen szemre a polobicajom lett volna a jó keró alá (azért ha ugyanazt az időt toltuk elsőre, abban csak a vas lehetett a különbség, az én javamra. Mert azért a kölyök erőben leheletnyivel jobb nálam.:D) Aztán egy felejthető 22.51 goldsprinttel levergődtem az összetettben kb a 9. helyre, (mint kiderült azóta, csak a 6. ra.:D) ami elég szarul esett, ugyebár kicsit hangsúlyosabbnak vártam az alleycat pontozását, vagy legalább lehetett volna egy best outlander kategória, de nem volt. Mindegy, ez csak csekély ború a derűben, mert végül is az számít, hogy magamhoz viszonyítva jó helyen zártam a nekem fontosabb számot (main race) a gs és a drag nem a vénembereknek való.:D Kis hibákkal jól sikerült a hétvége, annyi meg mindig becsúszik. Köszivoltam.