Bikepolo eb előselejtezők: Szegeden!


Annak aki nem tudná miről is van szó, dióhéjban:

 

Az idei évre változtattak kicsit a szabályokon, és a korábbi aktivitás fényében szétdobálták a résztvevő országok között a 48 lehetséges nevezési helyet.(Továbbiakban: slot)
France : 8 (3 slots in the wildcard tournament)
UK + Ireland : 7 (3)
Germany : 7 (3)
Switzerland : 6 (2)
Spain + Portugal : 5 (2)
Italy : 5 (2)
Beneligue : 3 (1)
Poland/Austria/Croatia/Hungary/Czech Rep : 3 (3)
Wild Card : 3 
 For Organising, because people working on it want to be part of it => Paris : 1 (Rouen 1) 
A wildcard rendszer amolyan b kategória, vagyis aki kicsivel lecsúszott a fő bajnokságról, lehetőséget kap felzárkózni. 20 wildcard slot került kiosztásra, amiből a végén 3 csapat kerül be a 48 ba.
És itt jön a matek. A PACHC országok összesen 3+3 slotot kaptak, ami, valljuk be kevés, és magával vonzza még egy előselejtező lebonyolításának szükségességét is. ráadásul nem elég, hogy meg kell szervezni, de meg is kell szavazni. Szeged bátran lépett a tettek mezejére, és még elsőként nyitottá tette a kvalifikációs oldalt.
Egy másik topicban már felmerült, hogy Magyarország a Bristoli és a Madridi megmozdulás nyomán kapjon saját slotot. Szép is lenne!
Erre az addigi pancsolómedence hangulat kicsit elvadult a fórumon, és bár Bécs visszalépett,(és leadta szavazatát Szegedre) Pardubice alternatívája pedig kései időpont miatt vált vállalhatatlanná, a Warsóiak kötötték az ebet a karóhoz, minden egyes apró dologba belekötöttek. (pl hogy Szegednek nincs reptere. Az már más kérdés, hogy a Horvátoknak Warsóig röpke 1000km az út. volt még arról is szó, hogy Gdanskból milyen messze van Szeged. Kb annyira, mint Zágrábtól Warsó...) Tegnap este vártuk a szavazás véglegessé válását, (Ausztria még futott egy kört otthon) ami pontot tett végre az egész végére, mert a hangulat kezdett átmenni kicsit útszélibe. És végül ma reggel olvastam, hogy Szeged nyert. aki az egész sztorira kíváncsi, annak itt van némi olvasnivaló.
Hogy az akadályoztatásunkban mennyi szerepe van a budapestiek két legutóbbi kiemelkedő szereplésének...nos, ezt nem találgatnám. A lényeg az, hogy itt lesz, menni kell, ha másért nem, hát szurkolni, de szeretném, ha összeállna egy-két csapat aki kicsit szorosabbá és stresszesebbé teszi a külföldiek aznapi programját...